S-a lansat Sesiunea a II-a a programului de finantare nerambursabila a ONG-urilor la Onesti!

PMOPMO1

Primăria Municipiului Onești și Consiliul Local Onești anunță faptul că în Monitorul Oficial, Partea a VI-a, nr.149 din 07 august 2015 a fost publicat Anuntul de participare în baza Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile – UAT Municipiul Oneşti, judeţul Bacău, domenii: copii şi tineret; protecţia mediului şi protecţia animalelor; turism şi activităţi sportive; asociaţi i religioase; programe culturale; educaţie şi activităţi civice; social-caritabil, activităţii de promovare a Oneştiului.

Data-limită pentru depunerea propunerilor de proiecte: vineri, 18 septembrie 2015, ora 12.00.

Evaluarea şi selecţia proiectelor depuse în vederea obţinerii finanţării nerambursabile se va face în sistem competitiv pe baza selecţiei publice de proiecte, până la data de 18 octombrie 2015, în conformitate cu criteriile generale de evaluare prevăzute în Legea nr. 350/2005 şi cu criteri i le specif ice de evaluare prevăzute în Regulament, de către Comisia de evaluare şi selecţionare a proiectelor numită prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Oneşti.

În sesiunea II de finanţare din anul 2015 se vor finanţa proiecte în sumă totală de 34.350 lei. Suma solicitată nu poate depăşi o treime din fondul total alocat pentru finanţarea proiectelor din domeniile menţionate. Finanţări le nerambursabile trebuie însoţite de o contribuţie de minimum 10% din valoarea totală a proiectului din partea beneficiarului.

Solicitarea documentaţiei de f inanţare nerambursabilă: – documentaţia de finanţare nerambursabilă se poate descărca de pe site-ul Primăriei Municipiului Oneşti www.onesti.ro la secțiunea ”Finanțare ONG-uri” sau primi prin e-mail ca urmare a solicitării acesteia la adresa dapj@onesti.ro .

Reclame

Etichete:, , , ,

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: