CONFERINȚA NAȚIONALĂ “ATITUDINE, REPREZENTARE ȘI ARGUMENT ÎN DIALOGUL CU PUTEREA“, Bucuresti, 25 iunie 2013

header-uecpl_ban_0logo-advocacy

INVITAŢIE

 

 

Academia de Advocacy vă invită să participaţi marți, 25 iunie 2013, la conferința națională

 

“ATITUDINE, REPREZENTARE ȘI ARGUMENT

ÎN DIALOGUL CU PUTEREA“

 

Evenimentul va avea loc între orele 13.00 – 15:00, la Athenee Palace Hilton Hotel, str. Episcopiei, nr.1-3, sector 1, București, sala ,,Le Diplomate”.

Va fi un eveniment dedicat lansării în capitală a Corpului Profesioniștilor în Lobby, prima rețea națională a lobby-iștilor certificați din România.

Alături de acest rezultat notabil pentru România, al constituirii primei organizații profesionale a specialiștilor certificați în activitatea de lobby, vom prezenta și alte rezultate remarcabile ale proiectului strategic ,,Partener Activ și Implicat”, derulat de Academia de Advocacy.

Scopul conferinței naționale este de a evidenția că în România pot fi influențate transparent decizii publice importante, în favoarea grupurilor legitime reprezentate.

Tematicile de prezentare și dezbatere sunt:

  • proiectul strategic ,,Partener Activ și Implicat” – de la intenție la rezultat și impact;
  • Specialistul în activitatea de lobby – ocupație profesională recunoscută pe piața muncii din România, din 2011, prin cod COR 243220 și, din 2012, prin standard ocupațional elaborat de Academia de Advocacy și adoptat de Autoritatea Națională pentru Calificări;
  • Corpul Profesioniștilor în Lobby – rețea națională, cu 8 sucursale regionale constituite, a cărei misiune este apărarea și promovarea profesiei de specialist în activitatea de lobby, ca o componentă intrinsecă a democrației participative;
  • Coaliția 52 – coaliție națională a celor care doresc îmbunătățirea, apărarea, promovarea și stimularea dialogului public, prin utilizarea intensivă, corectă, onestă și aplicată a Legii 52/2003 a transparenței deciziei publice;
  • demersuri de lobby și advocacy ale beneficiarilor proiectului – premise pentru reușita lor;
  • platforma virtuală Vocea Ta – alerte legislative privind proiecte aflate în consultare publică, la nivel local, național și european, cu facilitarea intervenției imediate, on-line, a celor interesați, și primirea răspunsurilor din partea autorităților publice vizate;
  • biblioteca virtuală specializată în lobby, advocacy și dialog social – peste 1200 de publicații actuale, din care peste 90% nu se regăsesc în alte biblioteci universitare şi de cercetare româneşti.

Ne adresăm, așadar, Dumneavoastră cu încrederea că dezbaterile și concluziile conferinței vă vor fi utile în demersuri ulterioare pe care le veți întreprinde.

Cu încredere în valoarea și forța demersurilor
participative,

Radu NICOSEVICI

Președinte Academia de Advocacy

 

Vă rugăm confirmați participarea Dumneavoastră la eveniment până cel târziu în 21 iunie 2013.

Persoană de contact: Simona FIȚ,

Consultant Academia de Advocacy;

Telefon: 0744 781 792; Email: simona.fit@advocacy.ro.

 

Proiect:  „PARTENER ACTIV ŞI IMPLICAT- Dezvoltarea competenţelor profesionale specifice dialogului social şi implicării în

procesul decizional ale  liderilor şi personalului din cadrul organizaţiilor societăţii civile şi ale partenerilor sociali din România”- iulie 2010-iunie 2013.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Academia de Advocacy
Bd. Republicii nr.9, 300159 Timişoara, Tel: 0356-431748, 0256-403840 Fax: 0356-431745, 0256-403841

office@advocacy.ro     www.advocacy.ro      www.implicat.info     www.transparenta.ro

 

ATITUDINE, REPREZENTARE ȘI ARGUMENT

ÎN DIALOGUL CU PUTEREA

– conferința   națională a proiectului strategic ,,Partener Activ   și Implicat”,

de prezentare   a rezultatelor, facilitare a schimbului de experiență și prezentare a

corpului   profesional în domeniul influențării deciziei publice –

 

AGENDA

 

***

București,

25 iunie 2013,

Athenee Palace Hilton Hotel,

Sala ,,Le Diplomate”

 

12:30 – 13:00

Înregistrarea invitaţilor

13:00 – 13:15

Deschiderea conferinței

Radu   NICOSEVICI, președinte   Academia de Advocacy, Timișoara

Proiectul ,,Partener Activ și Implicat”: atitudine,   obiective, rezultate și impact

13:15 – 13:45

Beneficiari   ai proiectului ,,Partener Activ și Implicat”

Inițiativă, reprezentare, experiențe de succes în intervenția   la decizia publică

13:45 – 14:15

Opinii și dezbateri privind stadiul și   îmbunătățirea dialogului civic și social și intensificarea rezultatelor   acestuia prin lobby și advocacy

Reprezentarea echilibrată a intereselor pentru decizii   publice juste

14:15 – 14:30

Concluziile conferinței

Corina   DRAGOMIRESCU, vicepreședinte   Academia de Advocacy, Timișoara, manager de proiect

Proiectul,,Partener Activ și Implicat” – instrumente   utile în influențarea deciziei publice: profesionalizare, alerte legislative,   film documentar, atitudine, argument și implicare.

14:30 – 15:30

Cocktail

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: