Conferința regională “Forţa Argumentului, o şansă pentru un dialog public eficient“ Iași, 16 mai 2013

cpl_ban_0

Academia de Advocacy are prilejul de a vă prezenta rezultatele obţinute, în urma unui efort susţinut de pregătire a reprezentanţilor societăţii civile şi a partenerilor sociali, în a se profesionaliza pentru dialogul cu decizia publică. De-a lungul a trei ani, aproximantiv 100 de lideri de organizaţii şi personal executiv din regiunea Nord-Est şi-au exersat abilităţile şi competenţele practice, în a interveni activ şi competent în procesul decizional, având drept ţintă, decizia optimă, argumentată.

Astfel, joi, 16 mai 2013, va avea loc conferinţa regională “Forţa Argumentului, o şansă pentru un dialog public eficient“ la Iași, în cadrul căreia vor fi prezentate cele mai notabile realizari ale participanţilor la program şi care pot, de acum, să fie sprijin competent în elaborarea viitoarelor proiectele de legi, în modificarea anumitor reglementări.

Vă anunțam cu bucurie și încredere că a luat ființă, în ultima lună a anului trecut, pentru a marca o istorie recentă în perspectiva accesării de finanțări, CORPUL PROFESIONIȘTILOR ÎN LOBBY.

Cu și mai mare bucurie și încredere necondiționată, vă anunțăm că, deși înființat din punct de vedere formal, prin înregistrarea actelor constitutive la Judecătoria Timișoara, în cursul lunii decembrie 2012, CORPUL PROFESIONIȘTILOR ÎN LOBBY va prinde viață și forță în aceste zile prin intermediul specialiștilor în lobby, în calitate de membri ai organizației.

Organizația va funcționa prin intermediul Sucursalelor Regionale de Lobby, conduse de liderii regionali, iar sub coordonarea lor, se vor înființa Birourile Județene de Lobby, aferente regiunii.

În acest sens, pentru regiunea NORD EST, întâlnirea va avea loc la IAȘI în data de 16 mai 2013, pentru exprimarea adeziunilor la CORP și îndeplinirea formalităților birocratice de înmânare a certificatelor de specialist în activitatea de lobby.

În aceeași zi, organizăm împreună evenimentul de relaționare a profesioniștilor în lobby cu politicienii, liderii formali și informali și mass media regiunii, eveniment destinat specialiștilor în lobby, cu titlul ,,Forța argumentului, o șansă pentru un dialog public eficient“. Dorim să organizăm împreună un eveniment de anvergură regională tocmai pentru a demonstra și consolida forța regională a retelei profesioniștilor în lobby din regiunea NORD EST. Contăm pe contribuția fiecăruia în a determina participarea la eveniment a liderilor politici, ai mediului de afaceri și ai mass media din toate județele regiunii.

În același registru, al exersării și consolidării competențelor noastre, dar și a vizibilizării și consolidaăii poziției rețelei comune, vă anunțăm organizarea audierii publice privind educația, din data de 16 mai 2013, de la Iași, și audierii publice privind dialogul civic și social, din data de 31 mai 2013, unde contăm, de asemenea, pe contribuția fiecăruia în formularea opiniei proprii și persuadarea pentru colectarea a cât mai multor opinii scrise.

Credem că prin realizările obţinute am contribuit major la intensificarea unui dialog eficient care să poată asigura consensul în aplicarea proiectelor, pregătite pentru această regiune şi nu numai.

Pentru detalii suplimentare puteți contacta pe:

CORPUL PROFESIONIȘTILOR ÎN LOBBY

Maria HUDEMA, vicepreședinte, lider regional, maria.hudema@pro-lobby.ro, mobil 0742 467 762;

Simona FIȚ, secretar general, simona.fit@pro-lobby.ro, mobil 0744 781 792.

În numele membrilor fondatori, ne exprimăm încrederea deplină în potențialul autentic al CORPULUI de a-și aduce reale contribuții la îmbunătățirea mediului politic și civic autohton.

Cu încredere,

Radu NICOSEVICI, președinte al Corpului Profesioniștilor în Lobby

Maria HUDEMA, vicepreședinte al Corpului Profesioniștilor în Lobby

Misiunea Asociatiei CORPUL PROFESIONISTILOR IN LOBBY consta in promovarea excelentei profesionale a specialistului in activitatea de lobby, promovarea si aplicarea tehnicilor transparente de influentare a deciziilor publice si a bunelor practici de interventie pe langa decizia publica, prezervarea si promovarea standardului profesional al specialistului in activitatea de lobby, adoptarea si promovarea codurilor de bune practici aferente domeniului, intarirea capacitatii organizatiilor societatii civile si a partenerilor sociali de a-si reprezenta interesele transparent, activ si profesional in raport cu decizia publica.

Membrii fondatori sunt Radu NICOSEVICI, presedinte, Corina DRAGOMIRESCU, prim – vicepresedinte, Simona FIT, secretar general, Simona CONSTANCEANU, vicepresedinte, lider regional al Regiunii Vest, Mihaela CACIULEAN, vicepresedinte, lider regional al Regiunii Bucuresti Ilfov, Maria HUDEMA, vicepresedinte, lider regional al Regiunii Nord Est, Iosif POP, vicepresedinte, lider regional al Regiunii Nord Vest, Radu Vasile BALANEAN, vicepresedinte, lider regional al Regiunii Centru, Iulian Aurel GROPOSILA, vicepresedinte, lider regional al Regiunii Sud Est, Ion MIHAI, vicepresedinte, lider regional al Regiunii Sud Vest, Mircea ANDREESCU, vicepresedinte, lider regional al Regiunii Sud.

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: