Carti pentru biblioteca din orasul Straseni, la infratirea cu municipiul Sebes

1straseni-300x225Biblioteca oraşului Străşeni din Republica Moldova este mai bogată cu 300 de volume, primite din România. Donaţia de carte din Campania SMILE 21+ a fost integrată în cadrul agendei evenimentelor desfăşurate cu ocazia înfrăţirii localităţilor Străşeni şi Sebeş.

În perioada 26-28 octombrie, o delegaţie a primăriei municipiului Sebeş, compusă din viceprimarul municipiului Sebeş, Adrian Bogdan, consilierul municipal Vasile Spătariu şi preşedintele Ligii Scriitorilor Români filiala Alba, Petru Făgăraş, au efectuat o vizită oficială în oraşul Străşeni din Republica Moldova, în vederea semnări actului de înfrăţire a celor doua localităţi.

La semnarea Acordului de Înfrăţire, au fost invitate personalităţi din mai multe ţări: Scott Johnson – Directorul Proiectului USAID LGSP Moldova- reprezentantul guvernului american; Dorin Chirtoacă – primarul oraşului Chişinău; Alexandru Pelivan – coordonator municipal, Proiectul de susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP); Costiuc Nina – primarul comunei Budeşti, Republica Moldova; Mariana Gâju – primarul comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, România; Radim Bača – staroste OBEC Palkovice, regiunea Fridek-Mistek, Republica Cehă; Viorel Furdui – director executiv, Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova; Vladimir Susarenco – Viceprimarul oraşului Călăraşi, Republica Moldova.

Evenimentul a fost urmat de un spectacol artistic cu muzică, dans şi cântec, care au oferit tuturor posibilitatea de a se bucura de ospitalitatea moldovenească şi a gusta din minunatele produsele tradiţionale.

În cadrul Campaniei SMILE 21+, au fost donate bibliotecii oraşului Străşeni un număr de 300 de volume în valoare de peste 7.000 lei. Carţile au fost oferite de partenerii de advocacy, cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, Consiliului Judeţean Alba, Uniunii Scritorilor din România filiala Alba-Hunedoara, Ligii Scriitorilor Români, filiala Alba şi a Bibliotecii municipale “Lucian Blaga” din Sebeş.

straseni2-150x150

”La întoarcerea către casă, am poposit la Oneşti, unde s-a născut spiritul Campaniei SMILE 21+, la iniţiativa d-nei mediator Virginia Smărăndiţa Brăescu, preşedinta Centrului de Training Consultanţă şi Mediere Oneşti, membru fondator al Comunităţii de Advocacy şi invitată oficial, în ultimii trei ani, la manifestările culturale integrate Festivalului Internaţional Lucian Blaga şi Târgului de carte Alba Transilvana”, au precizat reprezentanții Advocacy Grup Sebeș.

Ioana Sfarlea

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0720.534.339

Sursa articolului: http://www.ziarulunirea.ro/carti-pentru-biblioteca-din-orasul-stras…

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: