CAMPANIA NAŢIONALĂ „CUGET ŞI VOTEZ!”

PARLAMENTARELE 2012 ne vor aduce un NOU PARLAMENT!
In teoria democratiei, parlamentarii sunt reprezentantii nostri. In realitate, nu prea mai stim cine sunt si nici de ce si pentru cine sunt ei acolo. Si totusi, fara votul nostru ei nu ar ajunge acolo. Aparent, suntem condamnati la a alege raul cel mai mic. Dar care este el acum?
Academia de Advocacy invita pe toti cei care nu mai vor sa aleaga raul cel mai mic, pe toti cei care cred in sansa votului constient, pe toti cei care cred în forta ,,noastra”, a celor care ii aleg pe ,,ei”, sa se implice in campania nationala ,,Cuget si votez!”
O data la 4 ani ,,ei” depind de ,,noi”. O data la 4 ani ,,noi” valoram in ochii ,,lor”. De noi si numai de noi depinde propria noastra valoare! De noi si numai de noi depinde cum vom fi tratati dupa! Da valoare votului tau!
Implica-te in campania ,,Cuget si votez!”, campanie ce isi propune ridicarea standardului dezbaterilor electorale in Parlamentarele 2012.
In cadrul unei serii de evenimente publice, desfasurate la nivel national, pe formate unitare, se vor dezbate riguros, concret si pertinent, cu candidatii politici, teme reale, fundamentale, stringente pentru ,,noi” – alegatorii.
Exprima-te! Te rugam, completeaza chestionarul!
Noteaza, in ordinea prioritatii, pe o scara de la 10 la 1, temele cheie pentru TINE.
[Atentie! Notati cu 10 – nota maximă – tema cea mai importanta. Va rugam nu dati aceeasi nota mai multor teme.] https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGk5ZFo0NkhBMTlwSVdDQm1CUHl0RFE6MA

Aceasta este o Campanie Naţională a ACADEMIEI DE ADVOCACY TIMIŞOARA!
Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: