Audiere publică – “Regulamentul de finanţare a ONG-urilor de la bugetul local”, Vineri, 19.10.2012, ora 16:30, Sala Consiliului Local Oneşti

Audiere publică cu tema “Regulamentul de finanţare a ONG-urilor de la bugetul local”, Vineri, 19.10.2012, ora 16:30, Sala Consiliului Local Oneşti! ONG-istii si onestenii interesati de activitatile non-profit sunt invitati sa-si trimita depozitiile scrise, cu datele de identificare, pana la data de joi, 18.10.2012, între orele: 07:30-16:00, la sediul Primăriei Municipiului Oneşti, la Registratură, sau pe adresa de e-mail: dapj@onesti.ro.

Invitatia de participare la audierea publica cu tema „Regulamentul de finantare a ONG-urilor de la bugetul local” este lansata de Alexandru Cristea, consilier local, si Ionut – Robert Chiriac, Director Executiv in cadrul Primariei Onesti. Initiatorii consultarii publice propun ca toti cei interesati de Regulamentul alocarii finantarilor nerambursabile de la bugetul local sa aduca imbunatatiri sau amendamente formei initiale propuse. Dupa audierea publica, regulamentul va fi completat/modificat in functie de opiniile participantilor la procesul de consultare, iar in data de 25 octombrie va intra pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Onesti.

Ong-istii sunt invitati sa dea dovada de implicare, unitate, maturitate si obiectivitate in ceeea ce priveste participarea la procesul consultativ de reglementare a finantarii ONG-urilor de la bugetul local, pentru a putea creste, treptat, nivelul de implicare a ONG-urilor in dezvoltarea Onestiului.

Documentele de suport pot fi descarcate de pe site-ul www.onesti.ro, solicitate prin e-mail la alexandrucristea88@gmail.com sau direct la Primaria Onesti, la cabinetul Secretarului.

Fişiere: Invitaţie la audierea publică

Regulamentul pentru desfăşurarea audierii publice

Ghidul de finanţarea a ONG-urilor de la bugetul local

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

2 responses to “Audiere publică – “Regulamentul de finanţare a ONG-urilor de la bugetul local”, Vineri, 19.10.2012, ora 16:30, Sala Consiliului Local Oneşti”

  1. Petru Fagaras says :

    Va doresc mult succes!

  2. Elena MITREA says :

    Felicit echipa de la Onesti si apreciez ca si exemplu de buna practica.Sunt interesata de raportul final al actiunii dvoastra .Ma gandeam la ceva similar la nivel judetean sau zonal daca asta e prea mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: