Coaliția ONG-uri pentru Fonduri Structurale ia atitudine!


Dragi prieteni si beneficiari POS DRU,

Va invitam sa lecturati si sa dati curs acestei chemari daca sunteti beneficiar POS DRU sau cunoasteti indeaproape astfel de beneficiari.

In cadrul campaniei de protest fata de datoriile foarte mari acumulate de Ministerul Muncii in relatie cu beneficiarii care avanseaza de luni de zile cheltuieli ce nu sunt rambursate, campanie initiata de Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale,

ne propunem sa aducem in atentia publica povestile pozitive ale proiectelor voastre, dar si impactul negativ pe care intarzierile rambursarilor din partea AMPOSDRU il are asupra beneficiarilor cu care lucrati.

Pentru acest lucru avem nevoie de sprijinul vostru! Va incurajam sa ne trimiteti povestile proiectelor in care sunteti implicati pana vineri, 28 septembrie 2012, astfel incat sa putem transmite catre public si autoritati mesajul puternic al problemelor cu care ne confruntam fiecare.

Pentru a va veni in intampinare, in randurile urmatoare aveti o serie de elemente care sa va ajute in redactarea povestilor voastre (elementele sunt orientative, nu obligatorii). Am aprecia in plus daca povestile se vor limita la maxim 2 pagini A4 si vor fi insotite si de fotografii.

Materialele finale ce vor fi folosite de Coalitie pentru campania sa vor fi trimise catre voi pentru aprobare.

1. Cine este organizaţia – câteva informaţii despre misiunea organizaţiei, iniţiative importante, numărul de ani de activitate, zona unde îşi desfăşoară activitatea,

2. Ce proiect/proiecte implementează organizaţia prin POSDRU – numele proiectului/proiectelor, o scurtă descriere a acestora,

3. Care sunt rezultatele acestui/acestor proiect/proiecte şi impactul în comunitate – rezultatele nu trebuie să se refere neapărat la indicatori îndepliniţi, ci la felul cum organizaţia a dus la dezvoltarea comunităţii, prin acţiunile sale; să arate care este valoarea adăugată pe care proiectul/proiectele a/au avut-o pentru beneficiari.

Ne-ar fi de ajutor unul sau două testimoniale (declaraţii) ale beneficiarilor ori ale membrilor echipei de proiect, care să vorbească despre importanţa proiectului pentru ei.

4. Care este impactul suspendărilor rambursărilor pe POSDRU pentru organizaţie şi mai ales pentru beneficiarii ei – care este în prezent situaţia organizaţiei şi care sunt perspectivele în condiţiile în care nu se fac rambursări.

O declaraţie a conducerii organizaţiei ar putea însoţi acest răspuns.

5. Date de contact

Va multumim si asteptam mesajele voastre pe comunitatedeadvocacy@gmail.com!

Echipa Coalitiei ONG-uri pentru Fonduri Structurale!

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: