Raport sinteză al mesei rotunde cu tema „Soluții pentru fluenţă şi decenţă în traficul rutier la Oneşti”

Raport sinteză al mesei rotunde cu tema

„Soluții pentru fluenţă şi decenţă în traficul rutier la Oneşti”

propusă spre analiză candidaților la funcțiile de decizie

în cadrul Primăriei Onești

 

Comunitatea de Advocacy a organizat în data de joi, 31 mai 2012, cu sprijinul tehnic al Academiei de Advocacy din Timișoara, prin proiectul „Partener activ și implicat”, primul eveniment cadru cu tema „Soluții pentru fluenţă şi decenţă în traficul rutier la Oneşti”pentru a propune spre analiză candidaților la funcțiile de decizie în cadrul Primăriei Onești această problemă de interes major pentru comunitate.

Comisia de organizare a evenimentului:

– Maria Agapi,  Centrul de Training, Consultanță și Mediere                                         

– Cristinel Bratovianu, Patronatul Uniunea Energetică Română                                           

– Florin Valentin Marcu, Patronatul Uniunea Energetică Română                                           

– Brândușa Gugu, Asociația Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri

Au fost invitați să-și prezinte opiniile pe această temă toți cei nouă candidați pentru Primaria Onești, pe care-i nominalizăm în ordine alfabetică:


– Bujor Marcel – candidat PP – DD

– Emil Lemnaru – candidat PSD

– Lucaci Daniel Lucian  – candidat PRM

– Lungu Valerian Sorin- candidat PER

– Neghina Laurentiu Victor – candidat Alianța pentru Bacău (UNPR – PDL)

– Oprea Danut – candidat PNL

– Panfil Gelu – candidat independent

– Paval Florin – candidat PC

– Vicol Gheorghe – candidat independent

Au confirmat participarea și au putut fi prezenți la eveniment Sorin Valerian Lungu și Gheorghe Vicol, candidați pentru funcția de primar, precum și Eugen Ungureanu, candidat pentru funcția de consilier local.

Toți acești trei candidați mai sus menționați susțin proiectul, au subliniat importanța acestuia pentru comunitate și au făcut următoarele precizări și recomandări, pe care le prezentăm în ordinea înscrierii candidaților la cuvânt:

Sorin Valerian Lungu:

–         Respectarea legii și organizarea unei licitații corecte;

–         Transparență decizională și corectitudine în promovarea proiectului, în vederea atragerii de fonduri nerambursabile pentru realizarea lucrărilor;

–         Invitarea unor specialiști la dezbaterile viitoare pe marginea temei, care să contribuie cu argumente tehnice avizate la luarea deciziilor corecte pentru execuția lucrărilor.

Gheorghe Vicol

–         Promovarea valorilor și respectarea principiilor de transparență și integritate decizională, atât în ce privește selecția responsabilă a oamenilor implicați în implementarea proiectelor de interes comunitar, cât și în ce privește motivația, pregătirea profesională și expertiza acestora pentru a duce lucrurile la bun sfârșit, oferind servicii de calitate, în termenele contractuale stabilite și cu garanție pe satisfacție.

Eugen Ungureanu

–         Implicarea Direcției de Drumuri Naționale și delimitarea proiectului din punct de vedere juridic, prin clarificarea aspectelor legate de stabilirea grănițuirii la Onești sau Bacău.

–         Oferirea unor facilități fiscale pentru firma sau grupul de firme care va câștiga licitația pentru construcția unui pasaj rutier Onești – Bacău

Concluzii:

În contextul proiectului „Partener activ și implicat” și al alegerilor electorale locale,  motivația organizatorilor evenimentului a fost de a oferi șanse egale tuturor candidaților la funcțiile de decizie din cadrul Primăriei Onești pentru exprimarea opiniilor referitoare la o problemă de interes major pentru comunitatea locală.

Raportul sinteză întocmit de către Comisia de experți va fi publicat după conferința de presă, pentru a fi consultat de publicul larg, în principal pe blogurile: https://comunitateadeadvocacy.wordpress.com, http://ongctcm.wordpress.com, http://smile21.ning.com, și va fi transmis candidaților care au răspuns invitației și și-au susținut punctele de vedere în cadrul evenimentului organizat de Comunitatea de Advocacy.

Raportul sinteză va fi, de asemenea, transmis către canalele de știri locale, județene și naționale, pentru a fi preluat și adus la cunoștința societății civile în general.

Data întocmirii raportului sinteză: 1 iunie 2012

Informaţii suplimentare:

Virginia – Smărăndiţa Brăescu

Comunitatea de Advocacy 

Tel: 0740367379 sau 0742754259;

E-mail: comunitateadeadvocacy@gmail.com

https://comunitateadeadvocacy.wordpress.com

 

Maria Daniela Sârbu

Liga Citadină a Serviciilor Publice și Comunale din România

E-mail: office@mediereinbrasov.rohttp://mediereinbrasov.ro

 

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: