Să schimbăm împreună mecanismul actual de luare a deciziei publice!

ImageAcademia de Advocacy crede in sansa, puterea, datoria si expertiza societatii civile de a schimba mecanismul actual de luare a deciziei publice.

Cheia schimbarii este reprezentarea profesionala si echilibrata a intereselor.

Cu toata energia acestei credinte, Academia de Advocacy v-a impartasit cunostintele acumulate in domeniu, v-a facilitat exersarea utilizarii instrumentelor specifice reprezentarii profesionale a intereselor, a obtinut recunoasterea nationala a unei noi profesii liberale – specialistul in activitatea de lobby si a elaborat standardul profesional de formare pentru setul competentelor necesare lobby-istului profesionist.

Toate acestea raman doar premise ale schimbarii, in absenta unei implicari ferme, consecvente si concertate a fiecaruia dintre dvs., adica a profesionistilor certificati in activitatea de lobby din Romania.

Odata cu publicarea standardului ocupational al specialistului in activitatea de lobby, accesul la aceasta profesie liberala, cu mize si satisfactii speciale, va fi liber, ceea ce face cu atat mai important rolul dvs., al pionierilor profesiei.

Impreuna putem realiza ceea ce ne-am propus – schimbarea mecanismului actual de luare a deciziei publice. Numai impreuna putem dobandi credibilitatea, legitimitatea si reprezentativitatea acelei vocii unice care va genera schimbarea.

In spiritul credintei in sansa schimbarii, Academia de Advocacy va propune potentarea premiselor, prin pozitionarea concertata si solidara a lobby-istilor profesionisti in fata oamenilor politici, a reprezentantilor media si ai societatii civile, actorii indispensabili ai mecanismului de reprezentare a intereselor. Astfel, in cadrul unui eveniment protocolar, organizat la nivel regional, Academia de Advocacy va va inmana certificatul oficial de lobby-ist, avizand, totodata, mediul politic, media si civic de faptul ca dvs. sunteti ,,agentii de schimbare” cu care ei vor interactiona.

Evenimentele festive de inmanare a certificatelor oficiale de lobby-isti estimam a le organiza in perioada toamnei electorale 2012.

Cu incredere in lucruri bine facute,

Cu deosebita consideratie,

Radu Nicosevici

Presedinte Academia de Advocacy

www.advocacy.ro

Comunitatea de Advocacy este implicată şi se va implica în continuare în misiunea societatii civile de a schimba mecanismul actual de luare a deciziei publice.

 

Privim cu mult optimism deschiderea noului cabinet executiv de la Bucureşti către domenii precum societatea civilă şi dialogul social, reglementate la nivel ministerial, însă suntem conştienţi de necesitatea implicării active şi acţiunii constante la nivel decizional, pentru ca funcţionarea acelor structuri guvernamentale să fie eficace, eficientă şi transparentă.

 

Societatea civilă rămâne consecventă rolului său mediator de a fi un factor de echilibru în funcţionarea pe baze democratice a autorităţilor publice şi urmăreşte în mod permanent scopul său primar de a eficientiza mecanismul transparenţei decizionale în luarea deciziilor publice.

 

COMUNITATEA DE ADVOCACY,

https://comunitateadeadvocacy.wordpress.com 

Reclame

Etichete:

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: