Dezbaterea publică a propunerilor legislative pe pagina de Internet a Camerei Deputaţilor!

In Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor din 19 martie 2012 a fost adoptata Hotararea privind gestionarea propunerilor si sugestiilor formulate de persoanele fizice si juridice interesate la propunerile legislative aflate in dezbatere publica.

Propunerile legislative initiate de deputati si senatori pentru care Camera Deputatilor este prima camera sesizata vor si puse in dezbatere publica pe pagina de Internet a Camerei Deputatilor la urmatorul link: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.lista?cam=2&std=DZ

Procedura privind gestionarea propunerilor si sugestiilor formulate este prevazuta in anexa la HBP atasata: http://www.transparenta.ro:8080/access/content/attachment/9687200e-f471-4da5-85b9-80a19923dd61/Mesaje%20Participanti/bdd7ab49-1b05-4a82-a26b-8acb33e1d949/HBP_ConsultarePublica_Camera%20Deputatilor.pdf.

Termenul de consultare publica se incheie cu doua zile inainte de termenul fixat pentru depunerea amendamentelor, termenul maxim fiind de 21 de zile de la data primei prezentari a propunerii legislative in biroul permanent.

Propunerile si sugestiile formulate vor fi gestionate, selectate si publicate de catre un validator din cadrul Departamentului Legislativ al Camerei Deputatilor.

Lista initiativelor legislative aflate in consultare publica va putea fi accesata de pe prima pagina, din zona ACTUALITATE PARLAMENTARA (care contine link-uri catre Programul de lucru, Ordinea de zi sedinte plen, Ordinea de zi sedinte comisii, Note si informari).

Propunerile si sugestiile dvs. trebuie sa contina numai modificari si completari ale initiativei legislative, impreuna cu eventualele motivatii ale acestora. Mesajele care contin cuvinte injurioase sau aprecieri privind initiativa legislativa si/sau initiatorul/initiatorii acesteia nu vor fi luate in considerare si nu vor fi publicate.

La validarea propunerilor/sugestiilor cu privire la o initiativa legislativa, se va genera automat un e-mail adresat initiatorului/initiatorilor propunerii legislative pentru informare.

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: