Specialişti în lobby la Oneşti!

Academia de Advocacy Timişoara a încheiat la Iaşi, sâmbătă, 31 martie 2012, examinarea primei generaţii de participanţi la cursurile în lobby şi advocacy din regiunea Nord-Est, din cadrul proiectului Partener activ şi implicat.

Programul Partener Activ şi Implicat pregăteşte 800 de experţi în lobby şi advocacy din rândul reprezentanţilor patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor de IMM-uri din toată ţara, câte 100 în fiecare regiune de dezvoltare.

Municipiul Oneşti se bucură începând de astăzi de primii 5 specialişti în activitatea de lobby care au absolvit seria I a cursurilor în lobby şi advocacy din regiunea Nord-Est. Primii lobbişti oneşteni atestaţi sunt: Cătălin Gaman, Robert Ionuţ Chiriac, Virginia Smărăndiţa Brăescu, Alexandru Cristea şi Nicu Pantelimon.

Ocupaţia de specialist în activitatea de lobby a fost introdusă în Clasificarea Ocupaţiilor din România în anul 2011, având Cod COR: 243220.

Specialistul în activitatea de lobby are o atestare profesională, fiind un liant important între factorii de decizie şi ceilalţi actori din mediul economic şi social.

Societatea civilă are nevoie de acest impuls, iar specialiştii în lobby vor şti să folosească instrumentele, abilităţile şi cunoştinţele câştigate prin acest curs în folosul comunităţii şi a grupurilor de interese pe care le reprezintă.

Mai mult decât oricând, acum este momentul ca societatea civilă să se implice în mod profesionist în monitorizarea deciziei publice şi relaţionarea cu decidenţii politici pentru a reuşi să îşi apere şi să îşi promoveze eficient interesele legitime.

În prezent, Academia de Advocacy a lansat la Bacău cea de-a doua serie de cursuri pentru încă 50 de participanţi din Regiunea Nord-Est.

Cursul de la Bacău începe în data 30 aprilie 2012, pentru două clase a câte 25 de participanţi. Candidaţii trebuie să aibă studii universitare finalizate, abilităţi de lucru cu calculatorul şi să facă dovada apartenenţei la grupurile ţintă ale proiectului.

Formularul de înscriere se poate accesa la www.implicat.info. Data limită pentru depunerea înscrierilor este 16 aprilie 2012. Detalii privind condiţiile de participare şi înscrieri pot fi obţinute de la Iulia Ţuţuianu, mobil: 0722256179, e-mail: inscriere@advocacy.ro.

Comunitatea de Advocacy încurajează societatea civilă din Regiunea Nord-Est: ONG, sindicate, patronate, să îşi desemneze reprezentanţii pentru a participa la cursul de lobby şi advocacy de la Bacău, până la data limită prevăzută în proiect.

Cursul este cofinanţat din Fondul Social European în cadrul POSDRU 2007-2013.

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: