Inscriere la cursurile regionale în advocacy și lobby organizate de Asociația Academia de Advocacy prin programul PARTENER ACTIV SI IMPLICAT, din perioada 30 aprilie – 4 mai 2012, Bacău, regiunea Nord Est

Vă mulțumim că ați participat la conferința de lansare și sper să vă fi trezit interesul și să încurajați colegii să se înscrie la cursuri. Poze de la conferință regăsiți pe www.implicat.info.

Vă invităm să vă înscrieți la cursurile regionale în advocacy și lobby organizate de Asociația Academia de Advocacy prin programul PARTENER ACTIV SI IMPLICAT, din perioada 30 aprilie – 4 mai 2012, Bacău, regiunea Nord Est.
                    Înscrierea se realizează  accesând pagina de web
http://implicat.info/formular-de-%C3%AEnscriere-la-programul-de-formare-profesionala
                    Detaliile privind procedura de înscriere le regăsiți în documentul atașat. 

Grupul țintă care poate aplica la acest program este reprezentativ pentru societatea civilă: organizaţiile sindicale (18 locuri); organizaţiile patronale (18 locuri);  organizaţiile neguvernamentale (4 locuri); camere de comerţ ( 11 locuri);  asociaţiile de IMM-uri (6 locuri).
Locurile care nu vor fi ocupate de un grup țintă se vor reporta la alt grup țintă. De asemenea, persoana care se înscrie trebuie să aibă studii superioare finalizate și să aibă un statut activ pe piața muncii.
Formatul programului presupune atât acumularea de informații din materia de advocacy și lobby, cât și abilități practice în domeniu. Astfel, prima saptămână de curs presupune dezvoltarea de competențe civico- sociale și cunoștinte de advocacy, urmată de două luni de aplicații practice din viața reală, încheiată cu examenul de certificare.  Ulterior primei certificări urmează sesiunea de formare în lobby, cu perioada practică și examinare și certificare  ulterioară.
                 
Credem oportun să atragem atenția că aceste sesiuni de training nu sunt doar mijlocul de a obține o certificare, ci este realmente un instrument  de dezvoltare al dialogului social, al creșterii capacității organizaționale ca partener expert în relația cu decidenții publici. Aplicațiile practice ce urmează fiecărui curs vă implică în demersuri reale. Cu asistența noastră veți crea precedente de succes în comunitatea din care faceți parte, poziționându-vă organizația la standarde aplicabile la nivel internațional, devenind un pilon de referință  important în decizia publică.

Date importante:
–          înscriere până la 16 aprilie 2012, ( 16-20 aprilie este perioada de selecție și confirmare a participării)
–          30 aprilie – 4 mai 2012 curs advocacy, competențe civico-sociale
–          2 luni de aplicații practice reale
–          examen competențe civico –sociale 26 august 2012
–          27-31 august -curs ”Specialistul în activitatea de lobby”
–          2 luni de aplicații practice reale
–          decembrie 2012, examen, certificat Specialistul în activitatea de lobby

Am încheiat cu succes o prima serie de cursuri în cele opt regiuni de dezvoltare.  A doua serie, din care sperăm să faceți parte, este construită ținând cont de lecțiile învățate și de doleanțele exprimate de absolvenții noștri – este, de aceea, mai puternică, mai aproape de nevoile reale ale publicului țintă.

Pentru orice clarificări vă stă la dispoziție,
                  Iulia Elena Țuțuianu
––––––––––––––––––––––––––––––-
Iulia Elena Țuțuianu
0722256179
Asociatia Academia de Advocacy, Timisoara,
http://www.facebook.com/Activ.si.Implicat?sk=info

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: