Totul la puterea ONG – Fondul pentru Inovare Civica!

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) a organizat joi, 22 martie 2012,  la Sala Mica a Prefecturii Bacau o sesiune de informare din cadrul Programului de finantare Fondul pentru Inovare Civica, lansat recent.

Fondul pentru Inovare Civica este un instrument de finantare propriu al FDSC, menit sa sprijine initiative inovatoare ale ONG-urilor, cu accent pe actiuni civice. Programul este sustinut financiar de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si donatori privati din Romania, reprezentati in acest moment de sectorul de afaceri prin urmatoarele companii responsabile social: OMV PETROM si Raiffeisen Bank.

Sesiunea de informare a avut o prima parte de prezentare generala a Programului de finantare, iar in partea a doua, reprezentatii FDSC au raspuns intrebarilor adresate de participanti privind aspecte specifice legate de pregatirea proiectelor.

Au participat reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale din Bacau si Onesti, reprezentanti ai autoritatilor/institutiilor publice, mass media. Din partea Comunitatii de Advocacy au participat D-na Virginia Smarandita Braescu si Dl.Robert-Ionut Chiriac, Lobby-isti.

Termenul limita pentru Apelul nr.2 – A 2-a sesiune de depunere a cererilor de finantare este de 14 aprilie 2012 (inclusiv)!

Mai multe informatii despre Fondul pentru Inovare Civica sunt disponibile pe site-ul FDSC. Raspunsurile la intrebarile frecvente sunt disponibile la adresa: FDSC.

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: