Conferinţa de lansarea a programului de formare profesională în lobby şi advocacy la Bacău

Joi, 22 martie 2012, la Bacău, a avut loc conferinţa de lansarea a  programului de formare profesională în lobby şi advocacy din cadrul proiectului „Partener Activ şi Implicat”. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de conferinţe a hotelului Dumbrava, str. Dumbrava Roşie. nr. 2, Bacău, începând cu ora 11.00.

Noua etapă a programul de formare în lobby şi advocacy ce se va desfăşura la Bacău, în cadrul proiectului „Partener Activ şi Implicat” implementat de Academia de Advocacy, se adresează membrilor societăţii civile şi partenerilor sociali din regiunea Nord-Est şi prevede două săptămâni de curs despărţite de două perioade de aplicaţii practice de 8, respectiv 10 săptămâni. Cursurile sunt certificate UECNCFPA, prima săptămână certificată în “Dialog social şi advocacy”, iar cea de-a doua ca “Specialist în activitatea de lobby”.

Au fost invitaţi să participe la conferinţa de lansare  de la Bacău reprezentanţi ai grupurilor ţintă din cadrul proiectului şi membri din presa din regiune. Din partea Comunitatii de Advocacy au participat Virginia-Smărăndiţa Brăescu şi Robert-Ionuţ Chiriac, care au vorbit despre povestea de succes a campaniei cu tema „Transparenţa alocării fondurilor nerambursabile de la bugetul local pentru societatea civilă” desfăşurată de Coaliţia de Lobby şi Advocacy Oneşti ca aplicaţie practică în cadrul proiectului „Partener activ şi implicat.”

In perioada aplicaţiei practice din proiectul „Partener activ şi implicat.”, Coaliţia de Lobby şi Advocacy Oneşti a fost formată din reprezentanţii ONG-urilor care au participat la cursurile de formare profesională în lobby şi advocacy desfăsurate la Iaşi şi Sinaia:

CONFERINTA ONG-URILOR LOCALEMediator Cătălin Gaman, Preşedinte

CENTRUL DE MEDIERE, SERVICII JURIDICE SI ARBITRAJ,

Mediator, prof. Virginia-Smărandiţa Brăescu, Preşedinte

CENTRUL DE TRAINING, CONSULTANTA SI MEDIERE ONESTI,

Mediator Robert-Ionuţ Chiriac, membru

GRUPUL SOCIAL CIVIC ONEŞTI

Dl. Alexandru Cristea , Preşedinte

 ASOCIATIA DE TINERET „ONESTIN”

Dl. Neculai Pantelimon, Membru

 ASOCIATIA DE TINERET „ONESTIN”

P.R. Andra Roxana Oroş,

ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA DIVERSITATII IN EDUCATIE BACAU

Conferinţa de la Bacău a fost moderată de Iulia Ţuţuianu, manager evenimente, şi Aurelia Marcoane, coordonator de comunicare, din echipa Academiei de Advocacy.  În cadrul evenimentului, participanţii au avut ocazia să afle, prin intermediul unei înregistrări  video, de la Radu Nicosevici, team leader al proiectului, detalii privind importanţa şi impactul proiectului „Partener activ şi implicat” în România.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul „Partener activ şi implicat” şi  poveştile de succes ale participanţilor în proiect, consultaţi www.advocacy.ro; www.implicat.info.

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: