CONFERINŢA NAŢIONALĂ A ORGANIZAŢIILOR STUDENŢEŞTI BASARABENE DIN ROMÂNIA

ASOCIAŢIA CULTURALĂ PRO BASARABIA ŞI BUCOVINA – FILIALA BACĂU, ASOCIAŢIA CULTURALĂ PRO BASARABIA Și BUCOVINA – FILIALA “PANTELIMON HALIPPA” ONEŞTI și LIGA STUDENȚILOR BASARABENI DIN GALAȚI


Invitaţie 

Către: Organizaţiile studenţeşti basarabene şi studenţii basarabeni din România

Sâmbătă, 03 martie 2012, a avut loc la Iaşi prima şedinţă comună la nivel executiv finalizată cu semnarea unui număr mare de acorduri interguvernamentale, de documente oficiale, care angajează Executivele României şi Republicii Moldova.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, şi prim-ministrul Vlad Filat, au semnat Planul de acţiune între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova pentru aplicarea Declaraţiei Comune privind Instituirea unui Parteneriat Strategic între România şi Republica Moldova pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Ministrul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova, Ion Cebanu, împreună cu omologul său de la Bucureşti, Cătălin Baba, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, au semnat în cadrul şedinţei comune a celor două Guverne o înţelegere bilaterală privind cooperarea în domeniile tineretului şi sportului, prin schimburi de delegaţii de tineret, schimburi de experienţă între specialişti, participarea la tabere tematice, participarea la festivaluri culturale şi folclorice pentru tineret. Iar în domeniul sportului, colaborarea se va realiza prin participarea echipelor sportive la competiţii şi la antrenamentele din cele două state, schimburi de antrenori, medici sportivi, reprezentanţi ai federaţiilor sportive, etc..

În acest context, ASOCIAŢIA CULTURALĂ PRO BASARABIA ŞI BUCOVINA – FILIALA BACĂU, ASOCIAŢIA CULTURALĂ PRO BASARABIA ŞI BUCOVINA – FILIALA “PANTELIMON HALIPPA” ONEŞTI și LIGA STUDENȚILOR BASARABENI DIN GALAȚI invită organizaţiile de studenți basarabeni din România la:

CONFERINŢA NAŢIONALĂ

A ORGANIZAŢIILOR STUDENŢEŞTI BASARABENE DIN ROMÂNIA

cu tema “INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ şi ROLUL STUDENŢILOR BASARABENI ÎN SUSŢINEREA VECTORULUI EUROPEAN”

Invităm organizaţiile studenţeşti basarabene şi studenţii basarabeni care simt româneşte la masa rotundă ce va avea loc sâmbătă, 17 martie 2012, la Centrul Internaţional pentru Afaceri şi Expoziţii din Bacău, Sala de Consiliu, începând cu ora 10.00.

Agenda evenimentului:

–          comunicări cu privire la organizaţiile guvernamentale ca entităţi asociative şi importanţa implicării structurilor de conducere/colaboratorilor în susţinerea intereselor legitime pentru care au fost înfiinţate;

–          dezbateri în scopul evaluării obiectivelor, metodelor şi mijloacelor de dezvoltare a ONG-urilor studenţilor basarabeni;

–          analiza rolului organizaţiilor studenţeşti basarabene şi a modalităţilor de implicare a acestora în susţinerea eforturilor statului moldovean în procesul de integrare europeană.

Materialele care vor fi generate cu prilejul acestui demers vor putea fi accesate ulterior pe internet, cu prioritate pe site-urile:  http://asociatiapanhalippa.blogspot.comhttp://www.basarabia-bucovina.ro/http://www.lsbg.ro/https://comunitateadeadvocacy.wordpress.com

Aşteptăm confirmările de participare ale organizaţiilor studenţeşti şi ale persoanelor implicate şi interesate să susţină proiectele de cooperare şi solidaritate socială dintre România și Republica Moldova la adresa de mail: comunitateadeadvocacy@gmail.com.

Pentru o bună organizare a evenimentului şi a serviciilor conexe de cazare şi masă, vă rugăm să comunicaţi datele dumneavoastră personale şi de contact până la data de 16.03.2012, ora 12:00.

Persoane de contact:

Virginia – Smărăndiţa Brăescu; tel: 0740367379 sau 0742754259;

Mihai Crețu (responsabil de cazarea tinerilor): tel. 0757373706 sau 0728582808.

PARTENERI:

Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău – www.ub.ro,

Centrul Internaţional de Afaceri şi Expoziţii din Bacău,

Centrul Regional de Mediere Bacău – www.mediatoribacau.ro ,

Centrul Internaţional de Cultură şi Arte ”George Apostu” Bacău – www.centrul-george-apostu.ro/,  

Universitatea Tehnică a Moldovei Chişinău – www.utm.md.

 

PARTENERI MEDIA: ZIARUL DE BACĂU, RADIO IAŞI, RADIO KIT, INFO TROTUS etc.

Lista rămâne deschisă. Aşteptăm confirmările de susţinere a evenimentului.

____________________________________________________

http://www.probasarabiabacau.ro; http://www.basarabia-bucovina.ro/; http://www.lsbg.ro/; https://comunitateadeadvocacy.wordpress.com.

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: