Bacăul e următorul oraș gazdă al viitorilor lobbyiști!

INVITAŢIE

Bacăul e următorul oraș gazdă al viitorilor lobbyiști

Academia de Advocacy vă invită să participaţi joi, 22 martie 2012, la ora 11:00 la evenimentul de lansare a programului de formare profesională în lobby şi advocacy din cadrul proiectului „Partener Activ şi Implicat”. Evenimentul se va desfăşura în sala de conferință a hotelului Dumbrava, str. Dumbrava Roşie. nr. 2, Bacău.

Evenimentul marchează deschiderea înscrierilor la programul de formare în lobby și advocacy pentru a doua generație de viitori lobbyiști din regiunea Nord-Est, oferind ocazia participanţilor la eveniment de a pune întrebări experţilor din proiect. Cursurile sunt certificate UECNCFPA și au ca grup ţintă reprezentanţi de sindicate, patronate, camere de comert, asociaţii de IMM-uri, organizaţii neguvernamentale şi asociaţii de jurnalişti din regiunea Centru.

La evenimentul din 22 martie sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai grupurilor ţintă din cadrul proiectului şi membri din presa din regiune. În cadrul evenimentului, participanţii vor avea ocazia să afle de la Radu Nicosevici, team leader al proiectului, detalii privind condiţiile de înscriere şi calendarul programului de formare din regiune. Mai mult decât atât, participanții la eveniment vor putea să înțeleagă impactul programului Partener activ și implicat, prin intermediul poveștilor de succes ale absolvenților acestor cursuri din regiunea Nord-Est, care au implementat activități de advocacy, intrând în contact direct cu decidenții politici.

Ca participant în proiectul Partener activ şi implicat, veţi dobândi tehnici şi abilităţi de dialog, veţi avea acces preferenţial la resursele în domeniile care vă interesează şi vă veţi bucura de sprijinul echipei de specialişti ai proiectului. Astfel, în calitate de membru al unei organizaţii neguvernamentale, veţi putea să adăugaţi argumentelor Dumneavoastră consistenţă şi forţă, veţi reuşi să vă impuneţi iniţiativele în faţa decidenţilor politici, în beneficiul comunităţii şi veţi reuşi să vă creaţi o reţea regională şi naţională formată din membrii grupului Dvs de interes şi nu numai.

Programul de formare din cadrul proiectului se adresează membrilor societăţii civile şi partenerilor sociali din regiunea Nord-Est şi prevede două săptămâni de curs despărţite de două perioade de aplicații practice de 8, respectiv 10 săptămâni. Cursurile sunt certificate UECNCFPA, prima săptămână certificată în “Dialog social şi advocacy”, iar cea de-a doua ca “Specialist în activitatea de lobby”.

Cursurile s-au derulat până acum în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, pentru prima generație de cursanți. Începând cu luna ianuarie, Academia de Advocacy, a reînceput o serie de astfel de cursuri pentru a doua generație de câte 50 de cursanți în fiecare dintre cele 8 regiuni de dezvoltare ale României.

Aşteptăm confirmarea participării Dumneavoastră până la data de 21 martie 2012, pe adresa iulia.tutuianu@advocacy.ro Persoană de contact: Iulia Ţuţuianu, coordonator evenimente, tel: 0722256179

Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice. Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea partenerilor sociali şi a societăţii civile în practicarea principiillor democraţiei participative, utilizând tehnicile de intervenţie din domeniul de advocacy și lobby. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, lobby,  instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare.

Proiectul Partener Activ şi Implicat îşi propune ca, pe parcursul a trei ani, să pregătească în tehnici de lobby şi advocacy 800 de reprezentanţi ai societăţii civile –oameni de afaceri, sindicalişti, jurnalişti, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale. Aceştia vor ajunge să stăpânească tehnici şi mecanisme profesionale de intervenţie în dialogul social, vor ajunge să cunoască modalităţile legale de acces şi participare în procesul public decizional, respectiv vor putea susţine argumentat poziţia celor pe care îi reprezintă în negocierile cu reprezentanţii decidenţilor politici.

http://www.facebook.com/Activ.si.Implicat?sk=info

WWW.IMPLICAT.INFO  inscrie-te la cursurile in advocacy si lobby

www.advocacy.ro

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: