MECTS invita ONG-urile sa depuna oferta de proiecte pentru saptamana SCOALA ALTFEL

Strategii de Mediere pentru Inovatie si Leadership in Educatie

Stimati colegi, colaboratori si parteneri,

Va transmit mesajul d-lui Romeo Mosoiu, consilier MECTS, referitor la programul SCOALA ALTFEL, ce se desfasoara in saptamana 2 – 6 aprilie. ONG-urile sunt invitate sa faca propuneri concrete de activitati.

In speranta ca informatiile transmise va vor fi utile, va multumesc de colaborare si va transmit urarile mele de sanatate si succes!

 

Virginia – Smarandita Braescu

https://comunitateadeadvocacy.wordpress.com/

____________________________________________________________

Program & Project Manager SMILE 21+

CAMPANIA SMILE 21http://smile21.ning.com

Strategii de Mediere pentru Inovatie si Leadership in Educatie

______________________________________________________

Stimati parteneri,

Va multumim pentru participarea la intalnirea din 3 februarie 2012 cu doamna Secretar de Stat Oana Badea, in cadrul careia a fost prezentat programul „Scoala Altfel” si oportunitatile de implicare a societatii civile in acest program de educatie nonformala. Mai mult, in cadrul intalnirii s-au definit directii de actiune specifice la care ONG-urile pot contribui in mod valoros. In acest sens, Ministerul Educatiei face un apel catre organizatiile non-guvernamentale sa se implice in buna organizare a programului ”Scoala altfel”. MECTS este deschis colaborarii cu societatea civila, in asa fel incat oferta de educatie non-formala propusa de ONG-urile cu activitati in domeniul tineretului si educatiei, cu specific ”educatie nonformala”, sa fie cat mai variata si sa ajunga in cat mai multe scoli. Ministerul Educatiei invita ONG-urile sa transmita oferta de proiecte catre unitatile de invatamant cu care doresc sa colaboreze in programul „Scoala Altfel”. Pentru o buna desfasurare a saptamanii „Scoala Altfel” si pentru a permite elevilor, profesorilor si parintilor sa cunoasca ofertele, in vederea realizarii unei optiuni de activitati din oferta propusa, rugam ca propunerile de activitati de educatie non-formala sa fie transmise pe urmatorul canal: http://scoalaaltfel.edu.ro/ong. Pentru alte clarificari privind programul ”Scoala altfel”, va sta la dispozitie scoalaaltfel@edu.ro. Gasiti atasat si calendarul etapelor pentru programul „Scoala altfel”. Va multumim si speram intr-o colaborare eficienta in beneficiul scolii si actorilor ei!

Precizari%20pentru%20SCOALA%20ALTFEL.pdf

 

Romeo MOSOIU

____________________________

Consilier Ministru ; www.edu.ro

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului


Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: