Lansarea mișcării civice Coaliția 52

Vineri, 27 ianuarie 2012, ora 13:30 a avut loc Conferința de presă – multiplex de lansare a mișcării civice Coaliția 52, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Conferința de presa susținută la București a inclus intervenții în sistem de videoconferință din Timișoara, Cluj, Târgu Mureș, Craiova, Bacău, Constanța și Ploiești.

Regiunea Nord-Est a fost reprezentată în cadrul videoconferinței de la BACĂU de o echipă de specialiști în lobby formată din Mihai Tulbure și Cătălina Amăriuței (Camera de Comerț și Industrie Bacău, Patronatul Comercianților Bacău), Cătălin Gaman, Virginia – Smărăndița Brăescu și Robert – Ionuț Chiriac (Comunitatea de Advocacy, Centrul Regional de Mediere Bacău, Centrul de Mediere, Servicii Juridice și Arbitraj, Centrul de Training, Consultanță și Mediere), care au expertiză si au participat la aplicarea Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică din Romania, cu precădere în cadrul proiectului „Partener activ și implicat” al Academiei de Advocacy, Timișoara.

Pentru mai multe informatii, consultati: http://www.advocacy.ro/; http://www.implicat.info/; http://www.transparenta.ro

CONFERINȚA DE PRESĂ VIDEO: http://www.privesc.eu/widget/live/8603

COMUNITATEA DE ADVOCACY

Anunțuri

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

One response to “Lansarea mișcării civice Coaliția 52”

  1. andrei says :

    SUNT DEACORD,VREAU SA PARTICIP SI EU.NR.TEL.0746/705 300

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: