COMUNICAT DE PRESǍ

CONFERINŢA ONG-urilor locale!Audiere Publică

ONEŞTI20 decembrie 2011

 

Un subiect major domină în aceste zile agenda socială a comunităţii locale din Oneşti: transparenţa alocării banului public de la bugetul local. Societatea civilă caută soluţii împreună cu specialiştii şi decidenţii locali în speranţa identificării, asumării, aprobării şi aplicării unei proceduri unitare de finanţare şi a unor criterii de transparenţă în alocarea fondurilor nerambursabile de la bugetul local pentru viitor.

Vă anunţăm prin prezentul comunicat, ce include toate detaliile tehnice de care aveţi nevoie, organizarea unui eveniment important pentru societatea civilă oneşteană şi implicarea ei în susţinerea democraţiei participative.

COALIŢIA DE LOBBY ŞI ADVOCACY ONEŞTI, având suportul tehnic al Academiei de Advocacy pe procedura audierii publice, organizează o consultare a societăţii civile locale pentru identificarea unor soluţii de transparentizare a alocării de fonduri nerambursabile de la bugetul local către sectorul ONG, începând cu anul 2012.

Audierea publică “Transparenţa alocării fondurilor nerambursabile de la bugetul local către societatea civilă prin ONG-urile locale” oferă oportunitatea tuturor celor interesaţi de a-şi exprima, în scris, opinii şi soluţii argumentate cu privire la tematica audierii publice:

  • În ce măsură răspunde Strategia de dezvoltare locală a municipiului Oneşti  2012 – 2022 priorităţilor şi nevoilor de finanţare ale ONG-urilor oneştene?
  • Sunt procedurile actuale de alocare a fondurilor nerambursabile de la bugetul local suficient de transparente?
  • Cum ne asigurăm că nu conduc la atribuiri netransparente şi preferenţiale?

Acestea sunt câteva din tematicile audierii publice. Pentru toţi cei interesaţi să participe şi să se implice în audierea publică, iniţiatorii pun la dispoziţie motivaţia audierii publice, o minimă bibliografie, precum şi procedura, regulamentul şi formularul de înregistrare al audierii publice, la adresa web: https://comunitateadeadvocacy.wordpress.com.

Audierea publică din ziua de marţi, 20 decembrie 2011, între orele 16.30 – 18.30, va avea loc la Filiala Cozânzeana a Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” din Oneşti, lângă Libraria „Magic Print”, Bd. Republicii, nr. 43, parter, Oneşti, Bacău.

Despre COALIŢIA DE LOBBY ŞI ADVOCACY ONEŞTI

Informaţii suplimentare:

https://comunitateadeadvocacy.wordpress.com 

Lobby-ist: Gaman Cătălin: 0740899991;

Comunicator: Brăescu Virginia-Smărăndiţa: 0740367379;

E-mail: comunitateadeadvocacy@gmail.com

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: