COMUNICAT DE PRESĂ

ONG-URILE ONESTENE FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU PROVOCĂRILE LUI 2012

COALIŢIA DE LOBBY ŞI ADVOCACY ONEŞTI a organizat miercuri, 07 decembrie 2011, conferinţa „Vizibilitatea ONG-urilor şi transparenţa alocării fondurilor nerambursabile de la bugetul local”.

CONFERINTA ONG-URILOR LOCALE Evenimentul, organizat în fosta sală de şedinţe a Consiliului local Oneşti, a reunit numeroşi reprezentanţi ai ONG-urilor active din municipiul Oneşti, oferindu-le posibilitatea de a identifica problemele de finanţare comune organizaţiilor locale şi de a propune soluţii la acestea.

CONFERINTA ONG-URILOR LOCALE

Dezbaterile au pornit de la un pachet de ghiduri de finanţare pentru anul 2012, aprobate prin Hotărâri ale Consiliului Local Oneşti, adoptate în cursul anului 2011,  care nu oferă acces la finanţare în mod egal tuturor ONG-urilor, indiferent de domeniul în care activează, identificându-se lipsa reglementării finanţării pentru următoarele domenii: social şi culte.

CONFERINTA ONG-URILOR LOCALE  Participanţii au identificat necesitatea realizării unei audieri publice în cadrul căreia orice persoană implicată şi activă din societatea civilă este invitată să îşi exprime punctul de vedere şi să ofere soluţii de îmbunătăţire a reglementărilor locale privind acordarea de finanţări nerambursabile de la bugetul local şi a criteriilor de transparenţă în alocarea acestor fonduri.

CONFERINTA ONG-URILOR LOCALE

De asemenea, o altă prioritate evidenţiată a fost necesitatea creşterii gradului de vizibilitate al sectorului nonprofit prin promovarea şi popularizarea organizaţiilor nonguvernamentale şi a proiectelor proprii în cadrul unui „Ghid al ONG-urilor” .

CONFERINTA ONG-URILOR LOCALE

COMUNITATEA DE LOBBY ŞI ADVOCACY ONEŞTI este un parteneriat încheiat între ONG-urile locale care sprijină demersurile societăţii civile în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităţii şi a întreprinzătorilor privaţi la elaborarea deciziei publice, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă.

 Echipa Coaliţiei de Lobby şi Advocacy Oneşti

CONFERINŢA ONG-urilor locale!

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

One response to “COMUNICAT DE PRESĂ”

  1. ONESTIN says :

    Un Ghid al oportunitatilor de Voluntariat si al ONG-urilor din Onesti a fost realizat de Asociatia de Tineret ONESTIN si Centrul de Voluntariat Onesti, inca din primavara,In cadrul unui proiect national . Desi popularizat si vizibil pe internet nu a interesat, decat in mica masura, institutiile publice locale si organizatiile locale, doar cele de nivel judetean ori national dorind sa intre in posesia lui ! Asteptam interes si sprijin in completarea acestuia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: