CONFERINŢA ONG – URILOR

CONFERINŢA ONG-urilor locale!COALIŢIA DE LOBBY ŞI ADVOCACY ONEŞTI

vă invită la

CONFERINŢA ONG – URILOR 

            Stimaţi colegi, colaboratori şi parteneri din sectorul ONG,

Vă invităm la o discuţie cu tema „Vizibilitatea ONG-urilor şi problemele de interes municipal pentru transparenţa alocării fondurilor nerambursabile de la bugetul local”.

Vă asteptăm cu prăjiturele, o cană de ceai cald sau de cafea la Primăria veche, str.Poştei, nr.1, la parter, în fosta sală de şedinţe a consiliului local, în ziua de miercuri, 07 decembrie 2011, ora 18:00

Răspunsurile şi propunerile reprezentanţilor ONG-urilor active din Oneşti vor sta la baza demersurilor privind organizarea unei audieri publice în data de marţi, 20 decembrie 2011, de către Coaliţia de lobby şi advocacy Oneşti, cu tema „Transparenţa alocării fondurilor nerambursabile de la bugetul local pentru societatea civilă”, la sediul Filialei Cozânzeana a Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” Onesti, lângă libraria Magic Print. Vor participa reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Oneşti, ai instituţiilor administraţiei publice locale, cadre didactice şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mediului asociativ din Oneşti, precum şi personalităţi implicate în viaţa civică a Oneştiului.

In cadrul Conferinţei ONG-urilor din 07 decembrie 2011 va fi prezentată STRATEGIA DE DEZVOLTARE A MUNICIPIULUI ONEŞTI 2012-2022, care a fost adoptată în unanimitate în şedinţa Consiliului local din 30 noiembrie 2011, şi vor fi dezbătute problemele de interes municipal identificate de Comunitatea de advocacy „Oneşti altfel”, precum şi propunerile invitaţilor.

Agenda evenimentului

17:30 – 18:00 Înregistrarea participanţilor

18:00 – 18:30 Prezentarea participanţilor şi a proiectelor organizaţiilor pe care le reprezintă

18:30 – 18:45 Prezentarea proiectului „Ghidul ONG-urilor”

18:45 – 19:00 Informare privind sursele de finanţare locale şi naţionale

19.00 – 19.15 Informare cu privire la audierea publică cu tema „Transparenţa alocării fondurilor nerambursabile de la bugetul local pentru societatea civilă”

19.15 – 19.30 Completarea formularelor de înregistrare

Pentru ca organizaţia dvs. să devină vizibilă în baza de date „Ghidul ONG-urilor” şi pentru a fi luată în evidenţă pe lângă Primăria Oneşti, ne-ar fi util dacă a­ţi completa, înainte de 07 decembrie 2011, cele două formulare ataşate şi ni le-aţi trimite completate pe adresa comunitateadeadvocacy@gmail.com, împreună cu numele şi prenumele persoanelor desemnate pentru a reprezenta organizaţia dvs. la Conferinţa ONG-urilor.

1. Formular%20de%20inregistrare%20in%20Ghidul%20ONG.doc

2. Formular%20de%20inscriere%20in%20baza%20de%20date.doc

            Pentru asigurarea unei bune organizări, rugăm să ne confirmaţi participarea până la data de 7 decembrie 2011, ora 11.00.

Contact: Ne găsiţi pe https://comunitateadeadvocacy.wordpress.com şi pe Facebook la adresa: http://www.facebook.com/events/156186281149497/

 VǍ AŞTEPTǍM ALǍTURI DE NOI !

COALIŢIA DE LOBBY ŞI ADVOCACY ONEŞTI

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

One response to “CONFERINŢA ONG – URILOR”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: