COMUNICAT DE PRESA

CENTRUL REGIONAL DE MEDIERE BACĂUÎn ziua de 03 decembrie 2011, ora 11:00, în municipiul Bacău, str. Oituz nr. 17,  judeţul Bacău, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţilor CENTRULUI REGIONAL DE MEDIERE BACĂU, asociaţia profesională reprezentativă a mediatorilor din judeţul Bacău.

În cadul şedinţei, mediatorii din judeţul Bacău au hotărât în unanimitate modificarea statutului CENTRULUI REGIONAL DE MEDIERE BACĂU, prelungind mandatul membrilor Consiliului Director şi a cenzorului de la 1 an la 4 ani.

Cu aceeaşi ocazie, la conducerea CENTRULUI REGIONAL DE MEDIERE BACĂU a fost aleasă în majoritate o nouă echipă de conducere pentru un mandat de 4 ani, încrederea fiind acordată mediatorilor:
1. PREŞEDINTE: Mediator Robert-Ionuţ CHIRIAC;
2. PRIM-VICEPREŞEDINTE: Mediator Cătălin GAMAN;
3. PRIM-VICEPREŞEDINTE: Mediator Virginia Smărăndiţa BRĂESCU;
4. VICEPREŞEDINTE: Mediator Vasile CRISTIA;
5. SECRETAR: Mediator av. Florentin-Constantin GRĂDINARU.

Echipa de conducere a CENTRULUI REGIONAL DE MEDIERE BACĂU şi-a manifestat voinţa de contribui accentuat la popularizarea medierii în România, la dezvoltarea asociaţiei profesionale prin parteneriate în ţară şi în străinătate, organizarea de programe şi activităţi specifice de instruire şi perfecţionare a mediatorilor din judeţul Bacău, la promovarea şi dezvoltarea tehnicilor de mediere, la amendarea legislaţiei cu privire la mediere şi organizarea profesiei de mediator, precum şi la îmbunătăţirea Standardelor de formare în domeniul medierii.

Informarea gratuită a justiţiabililor cu privire la mediere, dacă litigiul în care se află poate fi soluţionat pe calea medierii, ce presupune procedura propriu-zisă a medierii, informaţii privind costurile, cum pot alege un mediator şi orice alte elemente necesare pentru ca părţile să poată lua decizii, pentru a soluţiona litigiul pe cale amiabilă, ce se desfăşoară în prezent în cadrul Biroului de Informare la Judecătoria Bacău va continua şi va fi extinsă la toate instanţele din judeţul Bacău.

Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare la sediul CENTRULUI REGIONAL DE MEDIERE BACĂU din municipiul Bacău, str. Oituz nr. 17, etaj 2, judeţul Bacău, tel. 0234.582429, 0744.658.016, e-mail: secretariatacrmb@yahoo.com sau pe site-ul asociaţiei http://mediatoribacau.ro.

PREŞEDINTE,
Mediator  Robert-Ionuţ CHIRIAC

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: