Noua strategie RSC lansata de Comisia Europeana

Comisia Europeana a publicat o noua politica privind responsabilitatea sociala a intreprinderilor. Aceasta e de parere ca printr-o strategie de Responsabilitate Sociala, intreprinderile se ajuta pe ele si, totodata, ajuta societatea in ansamblul ei.

Noua strategie a Comisiei Europene privindResponsabilitatea Sociala a Companiilor (RSC) vizeaza crearea unor conditii favorabile pentru cresterea economica durabila si generarea locurilor de munca pe termen mediu si lung.

Comisia Europeana a prezentat o noua definitie, mai simpla, pentru Responsabilitatea Sociala Corporativa, fiind „responsabilitatea intreprinderilor pentru toate tipurile de impact pe care le au asupra societatii”.  

Noua politica CSR invoca o ordine de zi de actiune pentru perioada 2011-2014 care acopera 8 domenii:

• Sporirea vizibilitatii conceptului de RSC si diseminarea bunelor practici;

• Imbunatatirea si urmarire nivelului de incredere in afaceri;

• Imbunatatirea proceselor de auto- si co-reglementare;

• Aplicarea criteriilor de RSC in domenii precum consumul, investitiile si achizitiile publice;

• Imbunatatirea comunicarii sociale si de mediu a companiilor;

• Integrarea RSC-ului in educatie, formare si cercetare;

• Evidentierea importantei unor politici nationale si sub-nationale de RSC a statelor;

• O mai buna coordonare a abordarilor europene si globale la CSR.

Documentul a fost publicat pe 25 octombrie 2011 si poate si descarcat de pe site-ul Comisiei Europene.

Sursa informatiei:

societalhttp://www.societal.ro

Reclame

About comunitateadeadvocacy

COMUNITATEA DE ADVOCACY este o organizație care sprijină demersurile societății civile și a mediului de afaceri în amendarea politicilor publice relevante, încurajează participarea membrilor comunităților și a întreprinzătorilor privați la elaborarea deciziei publice, promovează asistenţa tehnică şi tehnicile profesionale de advocacy pentru orice grup interesat al societăţii civile cu onestitate, demnitate, respect reciproc, transparenţă şi responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democraţie participativă. COMUNITATEA DE ADVOCACY urmărește dezvoltarea sectoarelor, social și privat, prin programe de consultanță, monitorizare, cercetare, instruire și reprezentare. COMUNITATEA DE ADVOCACY sprijină prin toate inițiativele și activitățile sale, creerea unei economii de piață bazată pe libera inițiativă, spirit antreprenorial, responsabilitate socială și corporativă. INFLUENȚĂM POLITICILE PUBLICE O societate civilă bine informată şi participativă la luarea deciziei publice este pilonul principal pe care se construieşte democraţia. Evidenţierea prin care o anume comunitate sau naţiune a identificat şi este pe drumul democraţiei şi al economiei de piaţă este semnalată prin situaţiile în care cetăţenii încep să se implice în a-şi exprima opinii în mod public şi bine conturat, atunci când aceştia pot dentifica şi propune soluţii de rezolvare a unor probleme publice care îi afectează. Pentru a lua parte la decizia publică, electoratul trebuie să fie bine pregătit, bine educat în elaborarea politicilor publice şi a procedurilor legislative. Deşi s-au înregistrat progrese substanţiale în participarea mediului de afaceri la decizia publică, la influenţarea politicilor economice care îl afectează, mai sunt paşi de urmat până a constata că sectorul de afaceri are o voce unitară, conjugată în raport cu decidenţii politici. Deşi s-au îmbunătăţit tehnicile de transparentizare a procesului de elaborare a politicilor publice şi de responsabilizare a emitenţilor de proiecte de acte normative publice, se constată totuşi un mare grad de formalism în aplicarea acestora. Unul dintre motivele identificate de Comunitatea de Advocacy este necunoaşterea unor metode şi tehnici adecvate prin care liderii de afaceri, pe de-o parte, şi oficialii publici, pe de altă parte, să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale de influenţare legislativă, în mod transparent şi responsabil. Din această perspectivă, Comunitatea de Advocacy şi-a propus să pregătească liderii de afaceri şi mediul politic pentru un dialog constructiv de modelare a politicilor publice şi să-i echipeze cu instrumentele potrivite pentru implementarea reformei democratice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: